SØRLANDET

BLI MED PÅ TUR | påmelding e-postliste

Velg lokallag du ønsker å motta nyhetsbrev fra:

TURRAPPORTER

St.Hans

Tradisjonen tro arrangerte Tråkk St.Hans grilling også i år. Denne gangen var vi hele 44 stk samlet på Hamresanden i Kristiansand. Både været og stemningen var på topp på den lyseste dagen i året. Grunnet smitterestriksjonene denne våren var dette det første arrangementet vi har hatt siden februar. Det gode oppmøtet tydet på at folk […]

Tradisjonen tro arrangerte Tråkk St.Hans grilling også i år. Denne gangen var vi hele 44 stk samlet på Hamresanden i Kristiansand.

Både været og stemningen var på topp på den lyseste dagen i året.

Grunnet smitterestriksjonene denne våren var dette det første arrangementet vi har hatt siden februar. Det gode oppmøtet tydet på at folk synes det var godt å være sosiale og treffe igjen både gamle og nye bekjentskaper.

Vi fikk også en fin andakt/dikt som omhandlet tiden vi er i. Høstens program ble presentert. Og konkurranseinstinktet var på topp da vi hadde lek.

Praten gikk lett utover kvelden helt til solen gikk ned.

Helgetur til Hovden

Fredag 31. januar til søndag 2. februar hadde Tråkk sørlandet leid en hytte på Hovden, med plass til 11 personer. Da vi kom opp fredagskvelden spiste vi deilig kyllinggryte og praten gikk lett utover kvelden i sofaen på hytta. Lørdags morgen, etter frokost og nistesmøring, bar det ut på skitur for de fleste. Vi startet […]

Fredag 31. januar til søndag 2. februar hadde Tråkk sørlandet leid en hytte på Hovden, med plass til 11 personer.

Da vi kom opp fredagskvelden spiste vi deilig kyllinggryte og praten gikk lett utover kvelden i sofaen på hytta.

Lørdags morgen, etter frokost og nistesmøring, bar det ut på skitur for de fleste. Vi startet med å gå en felles runde på ca 5 km. Føret var over all forventning. Da det var meldt regn var forventningene til dagen heller lave. Men løypene var nyoppkjørt og regnet ble det heller lite av. Så kilometerene gikk fort unna. Noen valgte å gå en enda lengre runde opp på fjellet og kom opp i over 2 mils langrennstur.

Da var det deilig å komme inn å få seg en god og varm dusj og tacomiddag på hytta etter skituren.

Utover kvelden ble det hyttekos med brettspill og prat til langt utover natta.

Søndag morgen måtte vi pakke oss ut og vaske hytta etter frokost. Deretter reiste hele gjengen ut for å spise lunsj i sola. Vi tente bål og laget benker i snøen. Det ble både ostesmørbrød og grilla marsmallows på bålet.

Etter lunsj delte vi oss i 2 grupper. Den ene gruppa gikk en litt kortere skitur og den andre gikk 15 km opp på fjellet. Der møtte de blant annet på en flokk med villrein som for forbi.

Ved halv 4 tiden bar det sørover igjen. Vi stoppet og spiste felles middag på Sylvgarden på Rysstad på vei hjem.

Bingo 10 januar 2020

14.. nei 13 håpefulle gutter og jenter, møtte opp for en koselig aften i bingoens ånd. På årets første tråkk-event. 1 måtte snurre bingo-trommelen. En av gjestene kom helt fra Haugesund, det var gøy.. Det var 10 fine premier som skulle deles ut.. Og det skulle vise seg at noen var født under en mer […]

14.. nei 13 håpefulle gutter og jenter, møtte opp for en koselig aften i bingoens ånd. På årets første tråkk-event. 1 måtte snurre bingo-trommelen. En av gjestene kom helt fra Haugesund, det var gøy.. Det var 10 fine premier som skulle deles ut.. Og det skulle vise seg at noen var født under en mer heldig stjerne enn andre.. Kvelden bøy på nyttårs-dikt fra verten og et bibelord. Vaffler, is og snop. Og når alle premiene var delt ut, avsluttet noen kvelden med å litt spille kort. Kortstokk som var en av premiene.

Sørlandstråkks julebord

Årets julebord ble en gøy kveld med masse folk, underholdning, mat og prat! 29stk hadde tatt turen til Voie kirke denne kvelden, både kjente, halvkjente og ukjente tråkkere. Det var stas å være innendørs med penkjoler, dresser og hvite duker til en forandring, samtidig som vi kunne mimre med bildekavalkaden fra årets 14 turer/ arrangementer […]

Årets julebord ble en gøy kveld med masse folk, underholdning, mat og prat! 29stk hadde tatt turen til Voie kirke denne kvelden, både kjente, halvkjente og ukjente tråkkere. Det var stas å være innendørs med penkjoler, dresser og hvite duker til en forandring, samtidig som vi kunne mimre med bildekavalkaden fra årets 14 turer/ arrangementer og få presentert neste halvårs turprogram. Vi spiste thaigryterett, hjemmelaget dessert og nok av kaker, godis og brus, så det var ingen som trengte å gå hjem med et udekket søtbehov etter denne kvelden! Det ble underholdning i form av blikjentlek, trim for eldre, basar hvor nyttige og unyttige second-hand-gjenstander ble loddet ut og 20-spørsmål, i tillegg til en andakt og presentasjon av årets misjonsprosjekt. Ellers gikk praten i ett, og kvelden gikk fort unna. Nå gleder vi oss til et nytt år med nye turer, og håper å se mange av dere igjen der!

Innendørs klatring på Samsen

En lørdag formiddag møtte 15 tråkkere opp på Samsen kulturhus for å klatre. Der er det et innendørs klatresenter, med flere vegger i ulike vanskelighetsgrader, 12 meter høye. Vi hadde en instruktør som lærte oss å bruke utstyret og om sikring, og så ble vi sluppet løs to og to for å bestige veggene. Det […]

En lørdag formiddag møtte 15 tråkkere opp på Samsen kulturhus for å klatre. Der er det et innendørs klatresenter, med flere vegger i ulike vanskelighetsgrader, 12 meter høye. Vi hadde en instruktør som lærte oss å bruke utstyret og om sikring, og så ble vi sluppet løs to og to for å bestige veggene. Det var stor variasjon i klatreerfaring og ferdigheter blant deltakerne, men det hadde ingenting å si, for det var vegger i enhver vanskelighetsgrad. Så det var mulighet for alle til å ha det gøy, få utfordret grensene sine om man ville det og også bli kjent med noen nye folk. Etter et par timer sa de flestes armmuskler fra at nå var det nok klatring, så da dro vi inn til byen for å spise middag og fortsette det sosiale utover ettermiddagen.

Midtuke-tur til Ravnehei 18 september 2019

Denne gangen gikk Tråkk Sørlandets tur til Ravnehei, der vi kunne se over Kristiansand by. Vi var heldige med været, solen var med oss på tur. 8 glade personer startet fra Krossen, der i krysset jernbanen.. under, for å komme oss til fjells. Når vi kom på toppen ved varden, var det litt vind, så […]

Denne gangen gikk Tråkk Sørlandets tur til Ravnehei, der vi kunne se over Kristiansand by. Vi var heldige med været, solen var med oss på tur. 8 glade personer startet fra Krossen, der i krysset jernbanen.. under, for å komme oss til fjells. Når vi kom på toppen ved varden, var det litt vind, så vi campet ved «stupet» over Ravndalen. Her hadde vi flott utsikt over byen. Ble nesten litt surrealistisk å brenne bål, når du følte du satt ved utkanten av byen.. Det ble en fin midtuke-tur, og undertegnede tror alle var fornøyd.

Kajakktur i Vegår

På tross av dårlig værmelding hvor det var meldt ekstremt store nedbørsmengder denne helgen, møtte 6 tråkkere opp ved Vegår lørdag ettermiddag, klare for kajakktur. Da vi startet skinte til og med sola og vi kunne starte turen med å padle i t-skjorte.  Lørdag ettermiddag padlet vi rundt 14 km fra Vestfjorden over Nordfjorden og […]

På tross av dårlig værmelding hvor det var meldt ekstremt store nedbørsmengder denne helgen, møtte 6 tråkkere opp ved Vegår lørdag ettermiddag, klare for kajakktur.

Da vi startet skinte til og med sola og vi kunne starte turen med å padle i t-skjorte.  Lørdag ettermiddag padlet vi rundt 14 km fra Vestfjorden over Nordfjorden og mot Mo. Vi var heldige og hadde medvind hele veien. Langs veien hadde vi flere stopp med lokalinfo og vi padlet også innom en liten kulp med en gammel mølle og foss.

Lørdagens padletur endte ved Storfiskholmane, hvor vi skulle overnatte. Her tente vi opp bål og grillet. Utpå kvelden kom også enda en tråkker padlende. Så nå var vi blitt 7. Praten gikk til langt på natt rundt bålet, mens vi laget deilig dessert med stekte epler og pannekaker.

Søndagen startet rolig med lang og god frokost med både speilegg og bacon. Noen fikk også øvd seg på eskimorulle før vi pakket sammen og padlet videre i retning mot Sørfjorden. Her ble det en variert padletur med mange øyer vi padlet innimellom, under flere bruer og vi padlet også inn i en smal kanal. Noen fikk seg også en svømmetur. Vannet var blikkstille. Fisken bet villig på kroken her, og det ble flere flotte ørret. Til slutt padlet vi inn i et annet vann hvor vi endte turen. Her ble vi hentet i bil slik at vi kunne hente bilene våre i den andre enden av Vegår.

Været ble over all forventning og vi både startet og avsluttet turen i strålende solskinn og alle var svært fornøyde etter en fantastisk kajakktur i flott natur med fine folk.

Tråkk Sørlandets Kickoff 16 august 2019

Som flere ganger før, dro vi til Fuglevika på Søm. Her er vi som regel helt alene, og kan boltre oss fritt. Været er ofre vært med oss.. Og denne gangen var vi nok heldigere, for på forhånd føltes som høsten allerede var over oss. Men vi hadde bare litt vind, bittelite gran regn og […]

Som flere ganger før, dro vi til Fuglevika på Søm. Her er vi som regel helt alene, og kan boltre oss fritt. Været er ofre vært med oss.. Og denne gangen var vi nok heldigere, for på forhånd føltes som høsten allerede var over oss. Men vi hadde bare litt vind, bittelite gran regn og tidvis var det glimt av sol. Selv om værmeldingene var litt avskrekkende, så ble vi allikevel en fin gjeng på 18 personer.

Vi koset oss med grillmat, andakt, lek, og sosial prat..

St.hansaften

St.Hansaften ble, som tradisjonen krever, feiret ved sjøen. I år var vi på Hamresanden i Kristiansand, hvor det var nok plass til at vi fikk en stor plen for oss selv. Dit kom 27 sommerstemte tråkkere, klare for grilling, konkurranser, andakt, skravling og bål i bålpanna utover de sene kveldstimer. Været var som bestilt, med […]

St.Hansaften ble, som tradisjonen krever, feiret ved sjøen. I år var vi på Hamresanden i Kristiansand, hvor det var nok plass til at vi fikk en stor plen for oss selv. Dit kom 27 sommerstemte tråkkere, klare for grilling, konkurranser, andakt, skravling og bål i bålpanna utover de sene kveldstimer. Været var som bestilt, med oppholdsvær og litt sol, og varmt nok til at man kunne være på stranda til det ble mørkt. Det ble en fin sommerkveld, med St.Hansbål i det fjerne, bølgeskvulp og vakker solnedgang, med mange fine folk, akkurat slik St.Hansaften med Tråkk Sørlandet pleier å være ?

Bakverk på bål

En torsdag kveld i juni møttes 11 stk i Grimstad for å prøve seg på å bake på bålet. Starten ble ikke helt som planlagt, da plassen vi skulle være på viste seg å være opptatt… Så 5 min gåtur ble til en 40 minutters tur fullt lesset med bakeutstyr, bolledeig og ved gjennom skogen… […]

En torsdag kveld i juni møttes 11 stk i Grimstad for å prøve seg på å bake på bålet.

Starten ble ikke helt som planlagt, da plassen vi skulle være på viste seg å være opptatt… Så 5 min gåtur ble til en 40 minutters tur fullt lesset med bakeutstyr, bolledeig og ved gjennom skogen… Men alle tok det med et smil.  Det var jo tross alt tråkktur, så vi hadde vel ikke vondt av å gå litt.

Da vi kom frem til stranda ved sjøen ble vi delt inn i 3 grupper. Den ene gruppa skulle lage brownies i vannbad. Den andre gruppa laget blåbærpai stekt i sand og den tredje sjokoladeboller, også disse stekt i sand.

Vi startet med å kløyve veden i tynne pinner og fyre opp bål.  Deretter ble en stor gryte med vann eller sand plassert på bålet med bakverket oppå. Vi var spente da vi etter en stund lettet på lokket, og det var jubel da bollene var helt perfekt stekt!

Sandbadet fungerte utrolig bra, men vannbadet slet vi litt med å få til, så browniesen måtte flyttes over i sanden etterhvert.

Vi satt rundt bålet og koste oss med deilige ferske boller, brownies og blåbærpai langt utover den lyse junikvelden. Det var veldig gøy å prøve dette, og overraskende og gøy at til og med gjærbaksten ble så bra resultat!