Slide background

SØRLANDET

BLI MED PÅ TUR | påmelding e-postliste

Velg lokallag du ønsker å motta nyhetsbrev fra:

KOMMENDE TURER

TURRAPPORTER

Kick Off i Fuglevika 19. augsust 2017

Fuglevika ved Sømsveien svikter ikke Tråkk Sørlandet¨s Kick Off. Der kom det 24, 5 personer (0,5 = spebarn) lørdag 19 august kl 18.00, for å starte høstsesongen og ha en trivelig stund sammen. Vi startet med å tenne grillene, og spise medbrakt delikatesser. Så hadde turleder laget en rebus med 5 poster, som gikk ut […]

Fuglevika ved Sømsveien svikter ikke Tråkk Sørlandet¨s Kick Off. Der kom det 24, 5 personer (0,5 = spebarn) lørdag 19 august kl 18.00, for å starte høstsesongen og ha en trivelig stund sammen.

Vi startet med å tenne grillene, og spise medbrakt delikatesser. Så hadde turleder laget en rebus med 5 poster, som gikk ut på balanse, logikk, fingernemhet, telleferdigheter og koordinering. Det ble kåret en gruppevinner, etter litt tull. Ble litt for mye for turleder et øyeblikk. Etter det ble det sakt noen Guddommelig ord om deling og nestekjærlighet. Og kvelden ble avsluttet med bål og fine samtaler..

Ble dessverre en tur til legevakta for 3 sting i en finger, pga litt for villig hjelpe-sjel med kniv og et kutt i en annen finger da grillen skulle bade/ kjøles ned.

Tekst: Knut Inge Lundevold.

Bilder: Solveig Benestvedt, Siri Kristin Moen, Edith Tresnes, Anna Karoline Stallemo, Ole Kristian Aardalen, Knut Inge Lundevold.

St. Hans-feiring på Ytre Kalvøya 23. juni 2017

Tradisjonen tro var det også i år St. Hans-feiring i regi av Tråkk Sørlandet. 24. stk. møtte opp klare for tur til ei flott hytte på Ytre Kalvøya utenfor Randesund. Vi ble fraktet i båt fra Kongshavn av to trygge båtførere! Selv om skyene var mørke og regntunge gjennom kvelden ble det heldigvis ikke noe […]

Tradisjonen tro var det også i år St. Hans-feiring i regi av Tråkk Sørlandet. 24. stk. møtte opp klare for tur til ei flott hytte på Ytre Kalvøya utenfor Randesund. Vi ble fraktet i båt fra Kongshavn av to trygge båtførere!

Selv om skyene var mørke og regntunge gjennom kvelden ble det heldigvis ikke noe skikkelig regnvær. Vi grillet og koste oss selv om det helt klart kunne vært varmere sånn midt på sommeren! Ikke langt fra hytta var det et flott utsiktspunkt der vi bl.a. kunne se over til Grønningen fyr. Kvelden ble avsluttet med fin sang akkompagnert av gitar og munnspill, og så et ord for kvelden.

Vinden stilnet litt etter hvert. Så båtturen hjemover ble en veldig fin tur der vi kunne se på hvitmalte, flotte hus og nyte midtsommerkvelden og sørlandsidyllen! En veldig stor takk til dere som stilte hytta til disposisjon og til båtførerne!

Tekst: Oddveig Håbesland
Bilder: Karen Elise Undheim og Oddveig Håbesland

Klatredag i Høyt og Lavt parken 10 juni 2017

5 glade jenter og gutter dro til klatreparken Høyt og Lavt, for å svinge oss i trærne som Tarzan og Jane. Etter at vi hadde fått oss hjelm og sikkerhetssele, følte vi oss som ganske kule og klar for eventyr i trærne. Da var det bare å stille seg i sikkerhetsinstruksjons-kø, slik at vi gjorde […]

5 glade jenter og gutter dro til klatreparken Høyt og Lavt, for å svinge oss i trærne som Tarzan og Jane.

Etter at vi hadde fått oss hjelm og sikkerhetssele, følte vi oss som ganske kule og klar for eventyr i trærne. Da var det bare å stille seg i sikkerhetsinstruksjons-kø, slik at vi gjorde det vi kunne for å forsinke igjenmøte med skaperen.

Så var det bare for oss og boltre oss i tau, vaier, zipline og furutrær, til krampa tok oss.

Undertegnende merker at han hadde pådratt seg litt høydeskrekk på sine eldre dager, og følte at han fikk akkurat passe valuta for pengene i action og krampaktig melkesyre.

Vi tok en kort lunch mellom de forskjellige løypene som var der. Og med stor stå-på vilje fikk de fleste med seg alle «voksen» løypene, og var meget fornøyd og forsynt når restaurant avtalen nærmet seg.

På restaurant Indian Ocean Tandoori var det none som gikk og none som kom. Der fikk vi god mat og en koselig stund sammen. Vi som klatret kunne skryte av opplevelsene og hindrene vi hadde klart.

En deltaker beskrev dagen som den gøyeste, siden vårslepp av lam som barn. Det tolker jeg som et kvalitets stempel…

Ingen forspiste seg eller skadet seg i løp av dagen.. tommelen opp…

Referat Knut

Bilder Maren og Knut

Kajakktur i Grimstads vakre skjærgård, 20-21 mai

Det er noen som mener at vi på Sørlandet stort sett har det greit.  Denne helga vil jeg påstå at både sørlendingene, rogalendingen, østlendingene og vestlendingen hadde det i overkant greit.  Et døgn på kajakktur med fine folk er jo veldig greit! I år var det skjærgården i Grimstad som skulle utforskes.  Takket være Anne […]

Det er noen som mener at vi på Sørlandet stort sett har det greit.  Denne helga vil jeg påstå at både sørlendingene, rogalendingen, østlendingene og vestlendingen hadde det i overkant greit.  Et døgn på kajakktur med fine folk er jo veldig greit!

I år var det skjærgården i Grimstad som skulle utforskes.  Takket være Anne Mari så fikk halvparten av oss leie kajakker av Bibelskolen.  Det var også der vi møttes, 8 glade kajakkpadlere.  Det blåste godt den dagen, så ruta ble lagt opp etter værforholdene.  Godt å få brukt musklene litt og prøvd seg litt i bølgene.  Undertegnede var litt eplekjekk før turen starta og ble dermed nødt til å padle på hele helga for å bevise at hun var så sterk i armene som hun påsto før vi gikk i gang.

Vi padlet mer eller mindre rett til leirstedet på Ytre Maløya og rigget oss til. Veldig fin plass!  Vi fikk skiftet til tørt tøy og fikk varmen i oss igjen før vi la ut på ekspedisjon til fots rundt øya.  Dermed fikk vi oss til og med en liten topptur og fikk flott utsikt fra toppen av øya.  Det hører jo med på Tråkk-tur.  Vel tilbake i leiren igjen kjente vi oss klare til å utforske skjærgården igjen.  Akkurat da vi satte oss i kajakkene igjen, så åpnet himmelen seg og det begynte å regne.  Heldigvis varte det ikke lenge, og vi fikk oss en fin padletur gjennom Hesnes-kanalen og rundt holmene både innaskjærs og utaskjærs.  Vel tilbake i leiren igjen var det fremdeles liv i bålet og ikke lenge etter dukket sistemann i flokken opp, en rogalending som helst skulle vært med Oslo-Tråkk på kajakktur men som måtte ta til takke med oss i sør.  Når det er sagt så var han godt fornøyd med valget skal vi tro han selv.  Han kom iallfall med en vanvittig energi etter en dag med dugnad i Søgne.  Han og Anne Mari hadde mange gode påfunn til effektivisering av hogging og kløyving av ved til stor underholdning for oss andre som nøt varmen fra bålet.  Vi holdt liv i bålet hele kvelden mens vi grilla og koste oss.  I god Tråkk-ånd ble det i løpet av kvelden sendt rundt den ene godsaken etter den andre.  Til og med deilige muffins hadde Marie fått med seg i kajakken.   Ikke rart vi fikk løst mange verdensproblemer rundt bålet.  Singellivet, speed-dating, flått, sommertur osv…  I de sene nattetimer krøp de fleste av oss ned i soveposen under åpen himmel mens de to eldste (?) krøp inn i teltene sine.

Neste morgen våknet vi til sol og blå himmel.  Vi hadde lang frokost og nøt formiddagen før vi kom oss i kajakkene igjen.  Litt vind var det også denne dagen.  Dermed måtte vi også denne dagen tenke vindforhold for hvordan ferden skulle gå.  Løypa ble noe av det samme som ettermiddagen før.  Etter å ha padlet et stykke og så gjennom Hesnes-kanalen gikk vi i land og hadde lunsj og siesta på gresset ved Marivoll Camping.  Deretter padlet vi hjemover i motvind.  Totalt padlet vi ca. 2 mil i løpet av helga.  Helga ble avsluttet med middag på Apotekergaarden og is på brygga i Grimstad.  En fin avslutning på ei fantastisk flott helg i skjærgården!

Tusen takk til turleder for god turledelse og en ekstra takk til Anne Mari for leie av kajakker og guiding i skjærgården!

Referent: Maren

Bilder? Er på vei

Tur til Terjeshei i Grimstad 13. mai 2017

Etter mange turer i Vest-Agder i det siste var det på tide med en tur i Aust-Agder. Og vi ble en god gjeng som møtte opp og fikk oss en flott tur! Vi var 6 stk. fra vest og 3 stk. fra øst som møttes på Circle K i Grimstad. Vi kjørte til Skiftenes der […]

Etter mange turer i Vest-Agder i det siste var det på tide med en tur i Aust-Agder. Og vi ble en god gjeng som møtte opp og fikk oss en flott tur! Vi var 6 stk. fra vest og 3 stk. fra øst som møttes på Circle K i Grimstad. Vi kjørte til Skiftenes der vi parkerte og begynte på turen oppover. Været kunne helt klart vært varmere på en maidag, men vi var enige om at det var helt greit turvær! På begynnelsen var det bratt stigning, men etter hvert flatet det ut. Og fin utsikt hadde vi nesten hele veien både oppover og nedover! Bare synd at akkurat da vi skulle ha matpause så kom det ei regnbyge. Turen ble avsluttet innendørs med pizza på Terje Vigen i Grimstad sentrum.
Mange takk til de to lokalkjente Grimstad-jentene for en bra arrangert tur!

Tekst:
Oddveig Håbesland

Bilder:
Knut Inge Lundevold

Påsketur til Hjartdal fjellstoge i Telemark 12.- 17. april 2017

For syvende år på rad var det påsketur til fjellstoga i Hjartdal. For noen en kjærkommen påsketradisjon og for andre en ny og innholdsrik opplevelse. Turen var så godt som fulltegnet, med 30 deltakere totalt. Ankomstkvelden onsdag gikk med til felles middag og sosialt. Mange var der for første gang, og størst var gjengen fra […]

For syvende år på rad var det påsketur til fjellstoga i Hjartdal. For noen en kjærkommen påsketradisjon og for andre en ny og innholdsrik opplevelse. Turen var så godt som fulltegnet, med 30 deltakere totalt.

Ankomstkvelden onsdag gikk med til felles middag og sosialt. Mange var der for første gang, og størst var gjengen fra Stavanger. I tillegg var det også seks fra Sørlandet og fire fra Oslo som tok turen til Telemark. Om kveldene var det samlinger med andakt og tid til deling. Felles middagslaging, badstu, brettspill, kakespising, dans og selskapslek var noen av de sosiale aktivitetene som foregikk på ettermiddager og kvelder. Ellers kunne folk legge opp dagen som de ville, for eksempel var det mulig å ta en rolig dag i solveggen eller peisestua i stedet for å dra på skitur.

Skiturene de ulike dagene var av forskjellig lengde, og på forskjellig føre. Første skitur ble tatt i nærområdet, fra en løype litt lenger oppe i dalen. Der var det felles tur og felles pause. Etter hvert delte folk seg opp i grupper selv, etter ønsket tempo og ønsket lengde på turen. Det var klisterføre på gammel snø.

Også andre dagen gikk skituren fra samme sted, men da var det to forskjellige grupper: en i raskere tempo og med mer stigning underveis, og den andre i mer bedagelig tempo. Dagen startet på skare, men snøen ble bløtere etter hvert.

For å finne bedre snøforhold ble det kjørt bil til andre skiløyper lørdagen. En gjeng snek seg av sted tidlig om morgenen for å komme til Gaustatoppen. Noen tok heisen opp til toppen og andre kjempet seg opp fjellsiden, godt hjulpet av feller. En større gjeng kjørte nesten halvannen time til Rauland. Der var forholdene upåklagelige, både fordi Rauland ligger høyere oppe og fordi det var kommet et lag med nysnø samme morgen. I starten av turen gikk gruppa samlet, og tok tidlig en felles og effektiv spisepause. Så gikk alle i eget tempo i ønsket lengde, før bilene kjørte tilbake til Hjartdal og dem som hadde valgt å bli ved fjellstoga denne dagen.

Første påskedag var det en kortere skitur til felles grilling noen kilometer fra Hjartdal fjellstoge. Denne dagen snødde det, og det forbedret føreforholdene. Litt ironisk var det at mandag morgen var det kommet enda mer snø. Siden det var avreisedagen, måtte heller deltakerne vente til påsketuren 2018 for å ta fatt på neste skitur i Hjartdal. Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet…

Tekst: Benedicte Blix
Bilder: Audun Erling Ekroll og Oddveig Håbesland

Midtuke-tur til Ringknuten 26 april 2017

Onsdag 26 april var det 10 glade mennesker, som hadde lyst til å ta en tur til Ringknuten og Ringåsen. Vi måttes utenfor Fylkesmuseet og turleder 1 Knut ledet ann mot toppen. Han var så hovmodig at han gikk etter hukommelsen sin, som gikk 10 år bak i tid. Som førte til at gruppen kom […]

Onsdag 26 april var det 10 glade mennesker, som hadde lyst til å ta en tur til Ringknuten og Ringåsen. Vi måttes utenfor Fylkesmuseet og turleder 1 Knut ledet ann mot toppen. Han var så hovmodig at han gikk etter hukommelsen sin, som gikk 10 år bak i tid. Som førte til at gruppen kom til Ringåsen først.. Så en «kjentmann» måtte ta over, og føre oss på den rette sti.. Ja ja, faren for å gå seg vill, var meget liten.

Ettervært da vi kom oss til riktig topp, var det tid for «selfie med vårt tråkkflagg. Så finne et litt mer lunt sted å spise niste og få noen utvalgte ord om livet og kristedommen. Litt usikkert på om det finnes lune plasser med utsikt på en fjelltopp, men vi prøvde..

Turen gikk fint opp og ned, ingen skadet seg. Selv om noen klaget på valg av føttøy til denne turen.

Knut Inge Lundevold

Skitur til Lakkenstova 24-25. mars

For andre år på rad ble det skitur til Lakkenstova turisthytte på Ljosland. En tur vi anbefaler å få med seg. Her er vi virkelig på høyfjellet.

Vi ble møtt av stiv kuling og snø midt i mot på en mørk fredagskveld, men en erfarent turfølgende taklet utfordringen på en strålende måte. Ingen hadde ringt hytta varm, så det blir full fart i ovnen hele kvelden og natta for de som gadd å stå opp å fyre. På kvelden ble det en godt varmt måltid, etterfulgt av fantastisk sjokoladekake (bakt av Marta). På lørdagen ble det en flott skitur i god vind fra vest, ellers ble festet dårligere og dårligere, så det var kun moderne langrenn som gjaldt: staking….

Vi satser på ny tur neste år. Turleder

Bowling og sosialt samvær lørdag 7.januar 2017

  Lørdag 7. januar var det igjen klart for bowling på Lucky Bowl. Det er nærmest blitt en tradisjon at Tråkk Sørlandet starter et nytt år med bowling. Det er tydelig at det slår an hos sørlandstråkkere for oppmøte var upåklagelig. Hele 16 personer stilte opp for å spille, i tillegg til et par som […]

  •  
  • Lørdag 7. januar var det igjen klart for bowling på Lucky Bowl. Det er nærmest blitt en tradisjon at Tråkk Sørlandet starter et nytt år med bowling. Det er tydelig at det slår an hos sørlandstråkkere for oppmøte var upåklagelig. Hele 16 personer stilte opp for å spille, i tillegg til et par som var supportere. Det var flere som ikke hadde spilt bowling på lang tid, men det skulle man ikke tro for innsatsen var på topp. Siden sist Tråkk Sørlandet arrangerte bowling, var lokalene blitt pusset opp. Veggene var blitt mørkere og belysningen likeså. Dermed var det ikke alltid like lett for bowlingkula å treffe kjeglene, eller det var i alle fall en grei unnskyldning når kula gikk i renna.Etter flere omganger vendte vi nesa mot byen, nærmere bestemt Egon. Vi avsluttet kvelden med god mat og hyggelig prat. Takk til alle for en trivelig kveld, og vi ser fram til flere tråkkarragement utover våren.
  • Tekst: Anne Skeivoll
  • Bilder : Knut Inge Lundevold

Julebord lørdag 03 desember 2016

Nok en gang med tråkk-dugnad og Siem offshores velvilje, feiret vi julebord på fiskebrygga i år også. Antallet som skulle komme, ble som en julebørsnote. Den gikk opp og ned, helt til dørene stengte. Men til slutt ble vi 26 velpleide, striglede, vakre og kjekke ungdommer i sin beste alder, samlet for en koselig stund […]

Nok en gang med tråkk-dugnad og Siem offshores velvilje, feiret vi julebord på fiskebrygga i år også. Antallet som skulle komme, ble som en julebørsnote. Den gikk opp og ned, helt til dørene stengte.

Men til slutt ble vi 26 velpleide, striglede, vakre og kjekke ungdommer i sin beste alder, samlet for en koselig stund før julestria setter skikkelig inn. Gjestene ble mottatt med en velkomstdrink, før det ble servert tapas.

Senere på kvelden ble det underholdning med julehistorie, julesang, intimkonsert av Skåre og Årdalen, Kahoot (quis), bilde-kavalkade av tråkk-turene som ble arrangert i år, turen som skal komme, kaffe og kake som folk hadde tatt med seg. Mellom innslagene ble det livlig prat og komiteen håper at ingen følte seg utenfor.

Nå som året går mot hell, så kan man reflektere over året som har vært. For noen har året 2016 vært det beste til nå, og for andre håper enn at 2017 vil bli bedre.

God Jul alle sammen, ta vare på de dere har kjær i året som kommer.

Tekst og bilder av Knut Inge Lundevold