STAVANGER

BLI MED PÅ TUR | påmelding e-postliste

Velg lokallag du ønsker å motta nyhetsbrev fra:

TURRAPPORTER

Storweekend i Hemsedal 2018

Tradisjonen tro fikk vi en flott skihelg i Hemsedal i februar. Med godt føre og gode folk ble det mange flotte minner i løpet av ei kort helg! Fredag ettermiddag og kveld ankom vi Hemsedal og KRIK-senteret fra Oslo, Bergen og andre deler av landet. Etter en varm kveldsmat fikk vi et ord for dagen, […]

Tradisjonen tro fikk vi en flott skihelg i Hemsedal i februar. Med godt føre og gode folk ble det mange flotte minner i løpet av ei kort helg!

Fredag ettermiddag og kveld ankom vi Hemsedal og KRIK-senteret fra Oslo, Bergen og andre deler av landet. Etter en varm kveldsmat fikk vi et ord for dagen, og kvelden gikk med til å planlegge morgendagens turer og hilse på gamle og nye turvenner. For noen var det første gang i Hemsedal med Tråkk, mens andre hadde deltatt mange ganger tidligere.

Lørdag fikk vi fin temperatur, oppholdsvær med glimt av sol og fine forhold i Hemsedals oppkjørte langrennsløyper. En gruppe dro avgårde for å teste toppturforholdene øst for KRIK-senteret, mens en større gruppe dro til Gravset for å bruke varmestuen der som utgangspunkt for turet i ulikt lengde og tempo i preparerte langrennsløyper. Enkelte dro også til Hemsedal alpinanlegg for å bruke dagen der. Etter en lang dag ute var toppturgruppa svært fornøyd med årets føre og snøforhold, som ga mulighet til mye fin nedfart. I langrennsløypene var det også fine forhold i år. Etter tur var det langrenn på TV for de som ennå ikke hadde fått nok, og utendørs boblebad eller samling i smørebua for de som ville fortsette ute. Etter en god middag samlet vi oss til ord for dagen og vitnesbyrd i loftstua, før kvelden fortsatte med dans, quiz og kjekt sosialt samvær ut i de små timer.

Søndag dro vi ut igjen for å teste nye langrennsløyper rundt Gravset, og toppturgjengen tok sikte på ny tur. Vi fikk en fin vindstille dag ute med noe sol og flotte snøforhold. På ettermiddagen pakket vi sammen og reiste hjemover hver til vårt.

Vi er takknemlige for ei helg med nydelige skiforhold og fellesskap i Tråkk! Planlegging av neste års Hemsedalshelg er faktisk allerede igang.

Ti-prosenten 2015

I følge statuttene våre skal vi hvert år gi 10% av vår kassabeholdning til et godt formål. For 2015 har vi valgt å gi noe mer enn 10%, og vi fordeler dette til tre forskjellige gode formål. Alle tre driver både nødhjelp og evangelisering, på forskjellige måter.

Tråkk Stavanger har gitt 10 000,- til Stefanusalliansen, som driver hjelpearbeid blant forfulgte kristne, 5000 kr, Misjonsalliansen, som driver diakonale utviklingsprosjekter i flere verdensdeler, og 5000kr til en organisasjon som heter Little Friends og som driver en kristen førskole for sigøynerbarn i Makedonia. Pengene vi gir stammer fra overskuddet i driften vår, så alle som har vært med på turer i 2015 har vært med å bidra til dette.

Vi oppfordrer alle til å gjøre det samme som Tråkk Stavanger, støtt gode formål som trenger pengene våre mer enn oss!

Løssnøkjøring i Røldal 12-14.feb 2016

Vi kom fra øst og vest, sør og ikke så veldig nord, for å feire snølykke i Røldal. Tradisjon tro møttes vi på Fjellstøl, men det ble ikke taco..

 

Røldal møtte oss med tolv minusgrader, og en frosset nøkkelboks. Heldigvis for turlederne var en sporty kar tidlig ute til hytta, og han fikk ordna både lås og fyr i ovnen. Da vi andre kom, på skuter, ski eller til fots, var hytta varm, og humøret på topp!

Etter fordeling av rom, en god middag og hilsing på kjente og ukjente, kom natten fort. Turledere gjorde et forsøk på å forklare hvordan man deler en varmtvannsbereder på 26 turglede mennesker. Ja, vi var nemlig tjueseks glade tråkkere på tur! Og forklaringen var en suksess; alle som ville fikk varmt vann i dusjen lørdag kveld. Tror vi..

Lørdag morgen vokna vi til sol og blå himmel! Eller det vil si, sola hadde kanskje ikke stått opp over skitrekket, men vi visste den ville komme! Ellers syns noen det var vel tidlig å spise frokost klokka 8.30 en lørdag, men turlederne, i hvert fall en av oss, syns det var viktig å få alle mann i trekket før det åpna!
Noen skyer kom ut over dagen, men føret var strålende. Litt lite nysnø – det er kanskje prisen for det fine været!

Da skitrekket stengte, var det blitt ganske kaldt på nesen. Da var det godt å komme inn i den varme hytta. Kvelden gikk fort: dusjkø, dusj, middag, delekveld (med gitar), spilling, kake og gode samtaler.
Vi snakka om fri-modig-het. Eventuelt fri-modighet. Det ble forskjellige tolkninger. Men vi kom vel fram til at vi vil være frimodige…

Intet hvilehjem for denne gjengen; søndag morgen var det igjen opp klokka 8.30! Noen sto i hvertfall opp da, om det ble et lite bordvers-kor. Likevel fikk alle tid til å vaske og pakke det som måtte pakkes, før vi rant ned i trekket. Ikke helt før trekket åpnet denne gangen, men ikke så galt likevel. Det ble sol og blå himmel hele dagen! De som hadde vært i Røldal før hadde ikke opplevd dette før.. Det hadde for så vidt ikke vi som ikke hadde vært der før heller..

Godt føre (tross lite løssnø), hyggelige gjensyn, kjekke nye bekjentskaper og fantastisk vær!

 

Tusen takk for ei strålende helg!

Høstweekend til Ersdalstun, 2-4. oktober 2015

Fredag ettermiddag kunne ikke komme tidsnok denne uka, da 49 stk frisk, norsk ungdom skulle til Sira, på Tråkk Stavanger sin høstweekend.

Riktig nok ankom to av disse ungdommene på lørdagen i stedet, og riktignok var ikke alle helt friske.. Men at det skulle bli ei fin helg, det var helt sikkert!

Vertskapet var godt i gang med opplæring av leirstedets fasiliteter, da de første gjestene kom. De ble fort satt i arbeid, og middagen ble servert en gang etter mørkets frembrudd. Alle fant også veien til Ersdalstun. Til slutt. Noen mer bekymret for den stadig smalere grusveien, enn andre..

Lørdag morgen starta for noen med et bad. For oss andre, starta dagen med en rolig frokost, med utsikt over Ersdal og Ersdalsvannet, i sol og morgendis. Kun våte fotspor på asfalten avslørte at noen hadde utnytta morgen mer enn gjennomsnittet.. Hvem var det, egentlig?

Gruppa ble så delt i turlag, etter smak og behag. Noen gikk til Grønhaug, andre utforsket Bringedalen og en tredje gruppe reiste på dresintur på Flekkefjordbanen.

Alle kom hele hjem, og følte vi hadde hatt en smak av sommer. Skjønt, ikke vet vi hva sommer er dette året, så det kan hende at været denne dagen er oppskrytt? Vi fikk i hvert fall testa badeshorts og lue..

Imidlertid, på søndagen var det sommer. Det er vi helt sikre på. Det var sol fra morgen til kveld! Noen ble derfor igjen på leirstedet, for slakking og kanopadling. Vi andre gikk fellestur til Gråhei. Mulig det ikke var en lang tur, men utsikten fra toppen var like flott for det!

På og etter de fine turene, fikk vi prata og blitt kjent, både om alvor og tøys. Spesielt kjekt var det at det var med Tråkkere fra både Bergen, Stavanger og Sørlandet. Ja til grenseoverskridende turer!

Så til konklusjonen: Vi spiste godt, vi lekte godt og vi ble oppmuntret av flotte ord for dagene. Bra folk. Fult hus. Og stormende jubel.

Takk for turen. Velkommen på neste weekend, vi gleder oss!

Midtuketur: Stokkavannet 18.11.2015

At det var en høstkveld, det var vi alle enige om.

IMG_1963

Men vi var utstyrt med paraply, caps, luer, votter og regnklær, og kunne tatt imot det meste som skulle falle ned fra oven.

Heldigvis var det bare regn, og det ble faktisk ikke så mye av det heller.

Vi var fem stykk på tur. Og det var vi alle glade for.

Kjekt å gå kveldsturen sammen!

Strandtur på Randaberg 8.11.2015

Tolv blide tråkkere møttes ved Viste strandhotell "etter kirketid", søndag klokka tretten. Sola ble ikke med.

Tolv blide tråkkere møttes ved Viste strandhotell «etter kirketid», søndag klokka tretten. Sola ble ikke med.

Vi gikk vestover fra hotellet, i kulturlandskapet med utsikt mot havet. Vi gikk på turveier, kulturbeite, svaberg og sandstrand. Vi gikk forbi idylliske båthavner, festningsverk fra krigen og fyrlykter. Praten gikk om løst og fast, og noen av oss fikk lest seg opp på Randabergs historie underveis.

Rundt halvveis fant vi et rastested i ly for vinden. Der fikk vi, i mangel av annen sol, servert medbrakte solskinnsboller. Vi var framme ved Tungenes fyr før det ble mørkt. Flesteparten fikk også en liten runde på neset, mens tre sjåfører kjørte for å hente flere biler.

Vi var tilbake til utgangspunktet, cirka halv seks, enige om at det var en fin tur og en godt brukt søndag!

Takk for turen, folkens, snakkes snart!

Midtuketur, Mosvannet og Vålandspipa 28.10.2015

  En liten bukett turglade folk møttes for høstens første midtuketur denne onsdagen. Turen startet fra Mosvannet, og vi gikk til Vålandspipa. Fra tårnet nøyt vi utsikten over Stavanger i måneskinnet. Fantastisk! Takk for laget!      

En liten bukett turglade folk møttes for høstens første midtuketur denne onsdagen. Turen startet fra Mosvannet, og vi gikk til Vålandspipa. Fra tårnet nøyt vi utsikten over Stavanger i måneskinnet. Fantastisk! Takk for laget!

Preikestolen, 26. april 2015

Søndag 26 april var det Tråkktur til Preikestolen. Værmeldingene var vel ikke de aller beste, men vi var 8 stk. som ville på tur.

Etter litt kjøring, ferje, så litt kjøring til, kunne vi parkere.

Sist jeg var her, var det greit med fjellsko, det var ikke nødvendig mer.
Disse karene fra Nepal, de har hatt litt av en jobb!
Så det er ingen som kan klage på turveien opp.
Vi fikk høre av folk som var på tilbaketur, at det blåste friskt ute på Preikestolen.
Så derfor tok vi en pause, og ord for dagen, et stykke før Preikestolen.
Når vi så kom opp, hadde vinden løyet, og utsikten var fantastisk!
Det ble en veldig god pause, når vi var så heldige med været!
Så var det tilbake til Sandnes igjen.
Turen ble avsluttet med kinamat.
En veldig bra tur! Emoji

Laussnøkjøring i Røldal, 27. feb-1. mars 2015

Nok ein gong var det klar for skikøyring og skiglede i Røldal. 27 glade tråkkarar fekk ei helg med snø, vind og sure lår.

Denne helga var det samla ein god gjeng frå Stavanger og andre tråkklag. Nokre nye Røldalsfararar fekk seg ei overrasking fredag kveld når dei såg motbakken opp til Fjellstøl med lys i det fjerne. Andre hadde «rutinert» rekna ankomst i god tid for å la skitrekket hjelpe til med bagasjen. Desse fekk i tillegg lettare lommebok….

Vel framme var det innkvartering og suppe til kvelds. Det vil seie, dei første måtte bruke ein halv time på å spa fram døra! Med suppa fortært og stadig skjelvande armmusklar, etter styrketreninga med bagasjen opp til hytta, var det ein sliten gjeng som gjekk inn for landing og nokre timars søvn. Desse bøndene av nokre turleiarar ville ha tidleg frukost (fritt sitert etter Ekroll), for å vere klar når trekket opna klokka 10. Det gjelder å vere på plass for å få renne i løyper utan spor! 
Dagen gjekk med renning både her og der; bakkar, topptrekk, stolheis, skogsløype, hopp og sjølvsagt laussnø. I god Røldalstradisjon var det tidvis så som så med sikten. For ikkje å snakke om vind på toppen, høyrt det før, kanskje? Om ein ikkje såg noko, så klarte ein stort sett å høyre kva retning trekka var i! Lunsj vart ete i hytta, og det til VM i Falun i bakgrunnen. Heia Johaug!
Laurdag kveld var det sosialt samvær med god mat og ei fin blanding av skjemt og alvor. Fine bibelvers vart delt og kloke ord sagt, i tillegg var det god lyd i allsangen! Ellers vart tidenes jamnaste quiz gjennomført: 12, 12, 11,5 og 11 poeng. Kan du forresten stave Wisconsin? Jaja, gale var det. 
Søvn natt til sundag vart nok noko forstyrra av uling frå vinden. Ville trekket halde ope i dag tru? Sjølv om musklane skreik etter kvile, var lukka stor då me forstod at trekket var ope. Så etter ein god sundagsfrukost og vidare at ein tok ansvar og spadde oss ut, fekk me nokre timar i bakken også i dag. Føret var godt og sikten mykje betre, iallfall ei stund…. Ulike hoppeteknikkar vart prøvd ut, alt ifrå å hoppe opp, hoppe sidelengs og hoppe med knall og fall. Andre fekk finpussa på teknikken, både telemark og slalom. 
Etter lunsj og utvask sette dei fleste seg i bilen for heimturen, medan nokre fekk litt meir tid i bakkane før trekket stengde. Alt i alt verka det til at tråkkarane var godt nøgde med valet av valgt helgeaktivitet denne helga. Snakkast me neste år på same tur? Håper det, og kanskje vegane våre møtest før det også. 
Takk for turen! 
PS! Fleire bilete kjem etterkvart.