Storehesten og Lihesten, 24.-26. august 2012

12 personer fra Tråkk dro forventningsfulle til Bygstad fredag ettermiddag.

Vi ble innlosjert hos foreldrene til Britt Merete i Bygstad, og i tillegg til Tråkkfolket fra Bergen kunne vi glede oss over selskap med representanter fra Tråkk Sogn og Fjordane.

Lørdagen var det våt værmelding og det ble det… Lihesten i Hyllestad ble besteget. Oppstigningen var bratt med tau og taustige til hjelp. Den kjente fjelltunga på toppen, Gygrakjeften (714 moh), var det ikke mulig å nå pga værforholdene. På vei ned lettet skyene og vi fikk flott utsikt mot fjorden og havet. Lihesten ble kjent for mange i 1936 da Norges til da største flyulykke skjedde her med 7 omkomne. På vei tilbake til Bygstad dro noen på en kulturhistorisk reise og fikk se hvor mor til Karl Ove Knausgård kom fra i Sørbøvågen og huset Jakob Sande kom fra i Dale. Etter at vi hadde fått alle gjennom dusjen hadde vi en koslig kveld med deilig gryterett, dessert og kaker.

Søndagen ble helgens hovedmål besteget: Storehesten (1209 moh). Været var ganske bra, men toppen lå i tåke. Vi gikk opp eggen på østsiden med nydelig utsikt. På toppen lettet tåken og vi fikk se helt ned til Bygstad i sør og Førdefjorden i nord. Sveler fra dagen før, laget av Mona Lervik Søvde, ble nytt på toppen. Storehesten opp er forøvrig et kjent motbakkeløp og vi fulgte samme sti som løpet ned igjen. Vårruller ventet oss hos våre verter før vi vendte tilbake til Bergen søndag ettermiddag.

En fantastisk helg i et område som var nytt for mange av oss. Takk til Britt Merete og foreldrene for stor gjestfrihet!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar