Stortur til Blefjell

Dette er historien om turen som kanskje ikke ble en Stortur i rette forstand, men som absolutt ble en Stor tur J

Vi kjørte fra Fjellhaug, Hemsedal og Modum fredag ettermiddag. Målet var Blestøen, KFUK/KFUMs leirsted på østsiden av Befjell. Kl 21 hadde de fleste funnet frem, bare en stakkar som dessverre hadde spurt lokalbefolkningen om hjelp befant seg plutselig på feil side av fjellet… Men god navigering og trofast telefonsupport bidro til at vi til slutt kunne samles all 23 foran peisen til navnelek, ord for kvelden, sjokoladekake og ikke minst felles bursdagssang pr telefon til en Tråkker i Stavanger. (Han ble i hvert fall veldig glad!) Noen ville køye tidlig etter en lang arbeidsuke, men andre benytta sjansen når man først var på et ten-sing-leirsted, og fant frem gamle rangle-kunster…

Neste morgen våknet vi til duften av egg og bacon, og om ikke været motiverte veldig til å stå opp, så gjorde frokosten og selskapet det! 

Vær eller ikke vær; vi skulle ut på tur, og dét viste seg å bli «ren plankekjøring»; selv om det var vått i terrenget, eller trolig nettopp derfor, var det lagt ut solide bjelker omtrent langs hele stien, så vi slapp å gå oss fast i myra. Vi hadde en frisk tur, med lunch på en hytteveranda (der var det jo nesten le), og når vi kom tilbake til leirstedet fikk endelig badetøyet også komme opp av sekken.

Resten av dagen gikk til spill, prat, taco, kaffe og kaker, peis, og fellessamling med andakt. Og jammen letta ikke været også, så vi fikk tatt i bruk den flotte bålplassen som var laget til rett utenfor stuevinduet. Da var det godt å vite at vi skulle stille klokka og hadde en ekstra time!

Søndagen planla vi å være med på gudstjeneste i Sportskapellet en times gange fra leirstedet. Er imidlertid ikke alltid like lett å navigere eller beregne tid med slike trivelige folk og slikt utrivelig vær, så vi tok heller et gruppebildet på toppen og luncha nede i lia, der vi sang «Du omgir meg», for den passa så godt til været… («Om min veg går gjennom tette skodda…» for dem som ikke kan teksten)

Tilbake på leirstedet skulle det vaskes og ryddes, og vi avslutta med et felles måltid med diverse rester og en real pølsefest.

Så var helga over, og det var på tide å vende nesa hjemover. Tror alle var enige om at det var en super helg, og alle som var hjemme gikk definitivt glipp av noe!.

 

Hilsen en fornøyd turleder som gleder seg til neste gang! 

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar