Sykkelhelg i Trysil

Vi møttes i Oslo på fredagen før vi fylte opp tilhengeren med sykler og satt kursen mot Trysil. Vi tok middagen på Nebbenes kro nordgående, noe vi ikke kommer til å gjøre igjen da maten var veldig salt bland annet. Da vi ankom hytta, skjønte vi hvor stor den egentlig var. Det var mer enn nok plass […]

Vi møttes i Oslo på fredagen før vi fylte opp tilhengeren med sykler og satt kursen mot Trysil. Vi tok middagen på Nebbenes kro nordgående, noe vi ikke kommer til å gjøre igjen da maten var veldig salt bland annet. Da vi ankom hytta, skjønte vi hvor stor den egentlig var. Det var mer enn nok plass til oss 12 som dro på tur.

På lørdag var det plutselig hvitt på utsiden av noen cm med snø som kom iløpet av natten. Vi skjønte at det kom til å blitt litt glatt, men overraskende lite fall grunnet det. Første økt ble tatt i Gullia parken og over Grimsåsen. Begge steder bød på morro og utfordrende sykling. Espen fikk se et akrobatisk stunt da turleders framhjul stoppa opp og han falt over styret og videre fulgte sykkelen med videre siden beina var festet til pedalene.

Økt to gikk rundt Trysilfjellet i tåka. Det var til tider litt surt da temperaturen krøp under null, og selvfølgelig ble det et kjedebrudd på helt feil sted. Men dette ble glemt da vi kom rundt fjellet og tok Magic Moose nedover. Den er full av doserte svinger, og går på kryss og tvers nedover slalombakken. Dette var så gøy at turleder glømte å ta bilder, og den anbefaler jeg alle å ta. Neste år er den enda lengre i tillegg. På lørdagskvelden var det reinsdyrskav og jegergryte før vi toppet det med is, skogsbær og kaffe.

Søndagen starta med to punkteringer før vi kom oss ned til parkområdet i Gullia. Men da punkteringene var fikset, ventet nye doserte svinger, pumptracks og syrefest da vi kjørte runde på runde. Vi tenkte å ta heisen opp for å ta Magic Moose, men da snøen fortsatt lå litt høyere i området, ble det noen ekstra runder i Gullia.

Takk for en fin tur folkens 🙂