Sykkeltur i Nordmarka 25. september 2011

Siste søndag i september stod sykkeltur gjennom Nordmarka på programmet, og 12 ivrige syklister syklet stod tidlig opp for å nyte dagen på sykkelsetet gjennom flott, og for de fleste ny, natur.

Meldingene var gode så det lovet bra for å få en flott høstdag i marka. Turen startet på Grefsen stasjon da planen var å ta toget til Grua. Været var litt mer skyet og tåkete enn det som var forventet, så vi startet bakkene opp fra Grua til Mylla i relativt tett tåke. Da vi kom til Mylla og skulle starte på gruseveien inn mot Tverrsjøstallen, forsvant imidlertid plutselig tåka og sola skinte fra en knallblå himmel. Da var det bare å legge i vei innover marka med en liten lykkefølelse i magen.

Vi hadde en del mil foran oss, men hadde ikke beregnet å være tilbake i Oslo før ca. kl. 18, så det var bare å nyte denne fine høstdagen. Fra Tverrsjøstallen gikk turen videre gjennom Sinnerdalen der vi kom til den første av tre trillestier på turen. Alle kom seg greit gjennom trillestien, men her kom den første og eneste punkteringen på turen. Dette må man jo regne med når man er så mange på tur. Slangen ble raskt skifet og vi fortsatte i et nydelig terreng der vi etter hvert ankom vannet Øyangen ved Ringkollen. Der møtte vi også den 12. og siste deltageren som hadde tatt turen fra Hønesfoss. Da var det tid for en litt lengre lunsjpause, og vi samlet oss på brygga ved Jonsetangen ved Øyangen. Sola skinte fortsatt, det var godt og varmt, og fint med en liten pause fra sykkelsetet. Fra Øyangen fortsatte vi mot Kikut. Kilometrene gikk unna i et noe kuppert terreng, og ved ankomst Kikut var det nok flere som begynte å kjenne på litt slitne bein. Vi hadde sett fram til å kjøpe bolle på hytta og gjengen var fornøyde da bollene ble satt ut i selvbetjeningshytta for salg siden vi ankom akkurat da serveringen inne stengte. Fra Kikut var det strake veien nedover mot Hammeren og Maridalen. Veiene våre skiltes litt etter litt da vi skulle til ulike steder i byen, men ved ankomst Kjelsås stasjon hadde vi holdt skjemaet om å være tilbake til ca kl 18 og vi hadde da tilbakelagt ca. 7 mil.

I etterkant av turen viser deg seg at selv de sprekeste var ganske så slappe på søndag kveld. Spesielt vanskelig var det visst å holde seg våken under søndagens kveldsgudstjeneste.

Turlederne takker for en flott tur som absolutt kan gjentas.

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar