Sykkeltur til Danmark i pinsen!

Pinsehelgen satt 9 tråkkere kursen mot København med forventninger om å nyte dansk sol, natur, sykkelveier, badevann og iskrem. Dessverre var det ikke plass til oss på danskebåten, men turlederne stilte villige bilene sine til disposisjon. Etter noen timer på veien ankom to røde, norske biler med en rød sykkeltilhenger, turens første overnattingssted. Lørdag spiste […]

Pinsehelgen satt 9 tråkkere kursen mot København med forventninger om å nyte dansk sol, natur, sykkelveier, badevann og iskrem. Dessverre var det ikke plass til oss på danskebåten, men turlederne stilte villige bilene sine til disposisjon. Etter noen timer på veien ankom to røde, norske biler med en rød sykkeltilhenger, turens første overnattingssted.

Lørdag spiste vi en god dansk frokost før vi tråkket ut på sykkelveiene. De sprekeste satte sykkelkursen rett mot Roskilde. Noen av oss valgte å spare beina litt den første dagen og syklet innom København sentrum før vi tok tog videre til Roskilde. Vår danske turguide Nicolai ledet hele gruppen videre fra Roskilde i retning Kulhuse. Turen gikk langs landeveien mellom grønne og gule åkre og på rotfylte skogstier. Heldigvis kom det en liten regnskur, så vi fikk brukt regntøyet vi prioriterte plass til i bagasjen.

Vi rakk MS Columbus sin siste tur over fjorden den kvelden, til Sølager. Til opplysningen er denne fergen opprinnelig norsk. Bygget på Fredrikstad Mekaniske Verksted og seilte på Glomma fram til 1962.

Etter 7 og 11 mil på sykkelsetet var det godt å køye i Frederikssund.

Søndag gikk turen videre langs kystruten mot Helsingør. Vi fikk med oss Gudstjeneste i Melby kl. 10.00 hvor vi fikk øvelse i både forstå og synge på dansk. Deretter gikk turen videre langs solfylte danske strender, med nydelig iskrem med guff og flødebolle. Badevannet var det ingen som dristet seg ut i.

Et sykkeldekk gikk i stykker langs skogstien, men med godt samarbeid ble slangen skiftet og reisefølget kom seg fram til Helsingør. Der syklet vi gjennom Kronborg slott, før vi spiste en bedre middag i sentrum.

Mandag satt vi igjen kursen mot København. Vi syklet langs kysten gjennom boligområder med særs flotte boliger og lukten av syriner. Sykkelhengeren ble igjen fylt med sykler og vi kjørte hjem til Norge, med en liten pause på fergen mellom Helsingør og Helsingborg.

Takk for en fin tur!