Sykkeltur til Skagen, 3.-4. september

Turen begynte som vanlig med at noen hadde forsovet seg, men den fortsatte også heldigvis som normalt med at alle likevel kom med på turen :-) Men dramatikken var ikke over, og vel ombord i båten oppdaget til sin fortvilelse de 2 turlederne at ferjeselskapet (uten å nevne navn..) hadde glemt å booke oss inn på frokostbuffeten! Krise!! Men etter 30 nervøse minutter løste det hele seg, og vi kunne nyte frokost under hele overfarten.

I Hirtshals trillet vi i land, og fant sykkelruta vi skulle følge mot Skagen. Selv om det ikke var så lenge siden frokost, passet det fint med en stopp på Tversted Strandkro. Turen gikk på variert underlag – småveier på asfalt, grus, sand, skogsvei, sti… men terrenget var så godt som flatt hele veien.

Vel fremme i Skagen sjekket vi inn i leilighetene våre, og slappet av litt i sola på verandaen. Vi rakk også en sykkeltur gjennom sentrum før middag, og gjorde oss kjent i området. I ekte Tråkk-stil burde vi kanskje hatt med primus og laget noe mat under åpen himmel… men vi måtte jo oppleve den kulturelle siden av Skagen også, så vi fant oss en Italiensk restaurant i stedet. Her serverte de god mat, samtidig som de spilte flau 90-tallsmusikk i bakgrunnen slik at vi kunne ha «musikkquiz».

Neste morgen inviterte gutte-leiligheten på dansk frokost med egg og bacon! Det var luxus å komme til ferdig frokost, og en god start på dagen ettersom vi skulle ha nye 5 mil på baken. Etter vi var ferdige med å pakke sammen, reiste vi ut til Grenen for å se Skagerrak og Kattegat møtes. Det var en perfekt solfylt sommerdag, og Grenen var så godt som vindstille. Det fristet utrolig med et bad, og …. benyttet sjansen!

På vei tilbake til Hirtshals stoppet vi ved den Tilsandede Kirke, «ørkenen» og Spar på Tversted. Her fikk vi også dagens ord ved …Tusen takk for turen alle sammen!