Sykkelturen Mandal – Kr.sand 3 september 2017

Finnes det noen bedre måte å oppleve den vakre sørlandske skjærgården enn på sykkelsetet en finværssøndag med godt selskap? 6 spreke tråkkere tok sjansen på at litt over 6 mil ikke er noe problem å sykle, til tross for at det var laangt mer enn en del av oss hadde erfaring med…Så noen av oss […]

Finnes det noen bedre måte å oppleve den vakre sørlandske skjærgården enn på sykkelsetet en finværssøndag med godt selskap? 6 spreke tråkkere tok sjansen på at litt over 6 mil ikke er noe problem å sykle, til tross for at det var laangt mer enn en del av oss hadde erfaring med…Så noen av oss var litt spente ved avreise. Men med sakte tempo og nok av pauser hang alle med, og vi kom oss hjem fylt opp av mestringsfølelse og gode opplevelser!

Det var litt utfordrende å få alle transportert til Mandal, men det ordnet seg med diverse busser og bil, og turen kunne starte. Vi fulgte sykkelrute 1 (Kystruta), som går langs svingete og tildels smale veier, mye av tiden med utsikt over sjøen og idylliske små steder med hus, hytter og sjøboder mellom Mandal og Søgne. En del opp og ned, men ikke verre bakker enn at de var overkommelige. Og en får mye energi av å se på solglitrende sjø og nyte pauser i gresset med visshet om at vi hadde hele dagen på oss! Været viste seg fra sin beste, eller ihvertfall neste beste, side. Et par regnskurer i Søgne, ellers var det lettskyet og sol resten av veien, og ok sykkeltemperatur.

Syklene samarbeidet for det meste. Bare noen litt trøblete gir og harde seter for sarte fuer… Ja, og så en punktering, men ikke mer komplisert enn at det lot seg fikse. Og det passet forsåvidt greit med en lengre pause da, under tak på brygga i Høllen mens det fikk regna fra seg. Og så fortsatte vi i finvær! En rundtur i Søgne, og så ble vi etter mye frem og tilbake enige om å sykle de siste par milene langs E39, istedet for å ta en lengre vei langs sjøen.

Turen ble på 40-75km, avhengig av hvor den enkelte bodde og hoppet av. Men med rundt 8 timer på veien, hvor kanskje bare halvparten var aktiv sykling ble det en koselig og overkommelig dag. Selv om det nok er noen støle ben og rygger som har hatt en hardere dag enn vanlig, så virket det som om alle koste seg på tur og var strålende fornøyd med å ha gjennomført!