Toppturer i Jotunheimen 28.5-1.6

Turen gikk til Turtagrø i vest-Jotunheimen til fjellområdet som heter Hurrungane. Onsdag formiddag kjørte vi i biler fra Oslo. Vi slapp unna køer og kom oss raskt til Otta hvor vi spiste Pizza på en lokal restaurant. Vi møtte Svein Olav og Lillian, som kom henholdvis fra Trondheim og Ørsta, ved Turtagrø senere på kvelden. Lillian hadde kommet litt i forveien og hadde funnet en perfekt leirplass ved starten av Ringsdalen. Her fikk vi nyte kveldsola mens vi satte om teltene.

Torsdag morgen gikk turen til Store Ringstind(2124 moh). Dette er en populær topptur som mange setter høyt på lista over de absolutt fineste i Hurrungane, og blant landets aller flotteste skiturer. Været var perfekt. Varmt og skyfri himmel. Vi gikk i shorts og t-skjorte innover Ringsdalen. På grunn av varmt vær de siste ukene var det lite snø i begynnelsen av dalen og vi måtte bære skiene på ryggen det første stykket. Turen videre gikk med ski på beina og i fint driv kom vi oss til toppen hvor vi kunne nyte utsikten til Austabotntind, Dyrhaugsryggen og Store Skagadøstind. 
Fredag gikk vi opp til Dyrhaugsryggen.  Nok engang var været svært bra og vi kunne nyte sola og utsikten til de spektakulære toppene omkring. På returen ned til Turtagrø kjørte vi i fin slush-snø.
Fredag kveld hadde vi ordnet til overraskelsesburdagsfest til Tormod. Tormod kom direkte fra jobboppdrag i Malaysia, via tog og buss til Lom hvor vi plukket han opp i bil. Sola skinte hele kvelden og vi spiste laks med tilbehør tilberedt på selvlaget steinovn ved teltplassen. 
Lørdag gikk turen til Vestre Austabotntind(2100 moh). Vi fulgte vestryggen opp mot toppen. Pågrunn av lite snø på ryggen gikk vi de siste hundre meterne på beina. Søndag rakk vi en rask tur opp på Lauvnostinden(1950 moh) før vi kjørte hjem. Vi fikk utnyttet været og skimulighetene til det fulle denne langhelga. Vi kommer garantert tilbake!
Takk for en fin tur!
0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar