Toppturer i Romsdalen 24.-28. mai 2017

En liten gjeng Tråkkere kom fra Oslo, Trondheim og Ålesund for å avslutte skisesongen med toppturer på fantastiske Vestlandsfjell.


Vi ankom Innfjorden bedehus hvor vi skulle bo onsdag kveld. Vi hadde Trollstigen som utgangspunkt for alle turene vi gikk.
Første dag for topptur var torsdag 25/5. Vi våknet til lavt skydekke og etterhvert også en del regn, men vi pakket bilene og satte kursen mot Trollstigen. I dag var planen å starte å gå mot toppen Finnan. Vi startet i kraftig regn og vind og det så ikke ut til at det skulle lette med det første. Når vi hadde gått i vel en time oppover fjellsiden ble vi enige om å snu. Kafébesøk i Åndalsnes og spilling på bedehuset var gode alternativer.
Dag to startet med en del skyer, men det lettet etterhvert og solen kom fram. I dag var målet store Ringshorn. Det var ganske bratt stigning i starten. Etterhvert flatet det ut og vi hadde en lengre lunch pause. Når vi nådde toppen av Ringshorn fikk vi utsikt over Valldalen og Sunnmøre , og Romsdalen i andre retning. Det var en luftig topp og heller begrenset mulighet til å bevege seg. Etterhvert som vi var ferdige på toppen stakk vi bort til nabotoppen ved Inste Småholvatnet før nedkjøringen. Det ble en veldig fin nedkjøring med passe bratt og god ski kjøring.
Dag tre våknet vi til ett fantastisk sommervær. Denne dagen satte vi oss mål om å nå Finnan og Alnestinden. Det var gode temperaturer og en fantastisk dag å være ute på ski. Det var det mange andre som var enig i, så det var bra med folk i fjellet. Vi hadde lang lunch i solen og nådde toppen av Finnan litt ut på dagen. Vi fikk fantastisk utsikt over Romsdalen og Sunnmøre. Deretter gikk vi ett stykke ned igjen på ryggen, og over til Alnestinden. Vi fikk kanskje den beste nedkjøringen på turen fra Alnestinden og ned til veien hvor vi hadde parkert bilene. Det ble is på veien tilbake og etter hvert kveldsbad i Innfjorden. Middagen spiste vi kveldssol med nydelig utsikt over fjorden.
Dag fire ble det en litt kortere til Skarfjellenden. Siden vi var nede ved bilene igjen i 11-tiden stakk vi innom Trollstigplatået tur før vi dro hvert til vårt.