Tørr vandring i Asdøljuvet

God stemning i tørrlagt juv, en fin høstsøndag.

Tidlig søndag morgen troppet 12 turklare mennesker opp på Fjellhaug skoler for avgang til Asdøljuvet. En tok seg fram fra motsatt retning på egenhånd, så med på turen var 13 blide sjeler.

Den tørre sommeren hadde gjort sitt for å tørke ut elva i bunnen av juvet, så det var kjedelig lite vann og ingen som ble våte noen steder. Men glatte steiner og sleipe høstblader stilte likevel krav til kreative balansekunster og positivt samarbeid under veis. Etter vel overstått juving ble byrden tyngre å bære for mange med ekstra steiner i bagasjen de siste metrene opp til vannet. Disse steinene ble brukt til å lage en sjusteinsovn for å steike hovedretten i. Alle måtte trø til da maten skulle tilberedes, og det ble både forrett bestående av melon med spekeskinke, lammesteik til hovedrett, og appelsinbrownie til dessert. Det smakte helt fortreffelig!

Etter kokkelering, prat og spising, var det å pakke sekkene og snu nesa hjemover. En annen vei ble utprøvd på tilbaketuren, en fin sti gjennom tjukkaste skogen.

Takk for en flott tur!