Turrapport Fjordruta 12-14 oktober

Hva er vel bedre enn høstfarger, knallvær og hele helgen i Guds frie natur?

Helga 12-14 oktober hadde Tråkk Trøndelag tur langs deler av den ytre delen av Fjordruta på Nordvestlandet. Turen startet inne på Imarbu, som er en fantastisk flott turistforeningshytte som ligger et svakt steinkast fra fjorden. Det var bare noen få minutter fra vei, så ikke alt for trette i bena tok vi inn på Imarbu der det ble servert Tacosuppe etter hvert.
Lørdag morgen var det klart for tur. Da fulgte vi merket sti mot Foldfjorden. Vel midtveis endte vi opp ved Vollavatnet der en sandstrand ved stille vann la føring for lunchplass. Etter pausen fortsatte vi ned til Foldfjorden og videre opp til Nersetra. Terrenget var lett denne dagen, med tidels skogterreng mye av veien.

På Nersetra inntok vi stabburet, som er en av to overnattingsplasser for vanlige turgåere. Men med tilgang til kjelleren på hovedhuset ble det muligheter for en deilig dusj, og godt skotørke på oppvarmet gulv.

Søndag morgen bars det videre mot Giset. Her ble terrenget mer åpent, og vi fikk nyte flott utsikt fra to topper vi besteg. Det var Vardfjell på 511 moh og Hostegga på 505 moh. Ikke de høyeste toppene, men nok til å få en flott oversikt over fjorene rundt oss, og inn over Smøla. Vel fremme på Giset fant vi igjen bilen vi hadde satt igjen på fredag, og vi hentet den andre ved Imarbu. Alle samlet igjen kunne vi konstatere at en av turlederne, som av sykdomsmessige årsaker var forlatt på Nersetra men senere hentet med bil, var kviknet til igjen, om enn litt blek om nebbet.

Turen ble avsluttet med en felles middag på en koselig restaurant i Kyrksæterøra. 

Takk for hyggelig turfølge!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar