Turrapport fra Brungmarka

Søndag 6. november startet med regn, etter to uker med nydelig flott høstvær. Til tross for dette ble vi en fin gjeng på 8 personer som ville utforske Brungsmarka; å følge den gamle pilegrimsleden i retning Nidaros.

Da vi skulle gå fra A til B, ble det litt bilkjøring, både før og etter turen. Vi måtte ha biler på begge sider. Bonus for dette blir det likevel når en innover markaveiene måtte stoppe for en tiur som spankulerte midt på veien, og som slettes ikke hadde det travelt med å fly vekk.
Gåturen startet ved vannet Håen, og etter en halv times gange var vi oppe ved St.Olavsknippen. En plass som knytter seg til seg et gammelt sagn og historie om både Olav den Hellige, tusser og troll og hellig vann. Her leste vi også søndagens tekst.
Veien videre gikk i lett og åpent skog og myrterreng, og da regnet også forsvant ble det bare fryd og følge pilgrimsmerkene innover Rangåaveien, som i årtier var blitt brukt som kløvvei innover til de forskjelllige sætervollene. Vi passerte Fremovollen, Håvavollen, Dalsvollen og til slutt Teigavollen.

Takk for en fin tur.

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar