Turrapport fra Hemsedal 5.-7. februar 2016

Det var tid for den årlige storturen til Hemsedal, og 83 Tråkkere fra Oslo, Bergen og noen andre steder, møttes på KRIK Høyfjellssenter. Vi var klare for en helg i godt selskap

På KRIK-senteret ble vi som vanlig tatt godt i mot, med varm suppe, varm stamp og nydelige skiløyper. En liten gjeng kom opp allerede på torsdag, og de tok i mot oss i vestibylen og kunne rapportere om korte og lange skiturer og høy grad av trivsel.

Fredag kveld hadde vi en kort samling med ord for kvelden, sang og informasjon om lørdagens turer. Det snødde jevnt gjennom natta, og lørdag møtte oss med nydelig nysnø, og gode forhold i både bakke og langrennsløyper. En god gjeng var også på topptur på Storebottskarvet, på 1719 m.o.h. De meldte om fin sol, litt vind på toppen, og pudderkjøring i skogen.

Mange vendte slitne og fornøyde tilbake til KRIK-senteret, mens de ivrigste tok seg en ny tur i langrennsløypa etter dagens aktiviteter.

Lørdag kveld fikk vi servert nydelig middag, etter vanlig høy KRIK-senter-standard, og etter kveldssamling med andakt, var det tid for quiz, kaffe og kaker. Tiden flyr i godt selskap, og det var allerede blitt ganske seint da Rune til manges glede dro i gang litt grunnopplæring i merengue.

De ivrigste av oss fikk altså anledningen til å swinge oss litt, mens andre slappa av i foaje og peisestue med spill og god prat, slik det gjerne blir der Tråkkere samles.

Søndagen var det ny skidag. Fredrik arrangerte langrennstur med ulik distanse og samme mål, mange kosa seg i bakken også denne dagen, og en liten gruppe testa ut toppturutstyret. Vi kjørte litt opp mot Hemsedalsfjellet og sikta mot en topp på 1609 m.o.h. Det var varsla om skrefare i faregrad 3, og vi endra litt på veivalget etter skred-tips fra noen lokalkjent, og snudde på rundt 1400 m, grunnet dårlig sikt. Også i dag var det nydelig pudderføre gjennom skogen.

 

Vel nede på senteret møtte vi mange glade og slitne Tråkkere, på vei i dusjen, og deretter på vei hjem.

Vi takker for en strålende helg, og gleder oss til neste år, bookingforespørsel er allerede sendt!