Turrapport: Skihelg i Hemsedal 2017

 

Topptur eller langrenn, kosetur eller treningstur, middag eller godteri, dans eller prat i peisestua – skiweekend til Hemsedal med Tråkk Bergen og Tråkk Oslo burde ha noe for enhver smak! Helga 17.-19. februar var det tid for tradisjonstur til nydelige omgivelser på KRIK Høyfjellssenter.

Vi ankom fredagskvelden og fikk servert varm middag ved ankomst til Høyfjellsenteret. Etter middag ble det samling med andakt, planlegging av morgendagens turer og mulighet til å møte nye eller gamle tråkkere før noen timers søvn og oppladning til helga.

Lørdag morgen  var det klart  for å nyte Hemsedals skimuligheter. Noen reiste sammen for å utforske slalåmbakkene Hemsedal har å by på. Mange dro til Gravset for å gå langrennsturer med utgangspunkt fra Gravsetstugu. Her var føret overraskende godt,  sesongens sparsomme snøfall tatt i betraktning, og gruppa fordelte seg på turer av ulik lengde og vanskelighetsgrad. For de som var interessert i topptur gikk turen til Slettind, med utsikt fra over 1500 meters høyde, endel vind men allikevel en fin tur. Se også video

På ettermiddagen var det populært å innta badestampen ved Høyfjellssenteret før det vanket felles middag. Kvelden ble innholdsrik med samling med andakt og åndelig påfyll, en utfordrende quiz som  fikk frem konkurranseinnstinktet hos ellers så fredelige turgåere, og til slutt tid til å slappe av med kaker, dansing, spill og prat med nye eller gamle kjente ut i sene kveldstimer.

Søndag morgen ønsket de fleste å få med seg en skitur før hjemturen. En nydelig solskinnsdag satte en ekstra spiss på en allerede bra helg, både for turgåere, toppturentusiaster  og alpinfolk. Etter en søndag med frisk luft var det på tide å pakke sammen, samle seg i felles biler og reise tilbake til Oslo, Bergen og andre hjemsteder.

Takk for en kjempefin helg sammen med dere! Velkommen til gamle og nye tråkkere neste år!