Vintertur med overnatting, 10.-11. mars 2018

Det ble to fine dager med fokus på god tid og god mat. En trivelig gjeng på en kortreist tur i vinterens rike.

Lørdag formiddag startet 7 vinterkledde tråkkere sin ferd fra Stryken stasjon til Maridalen. Sola var tydelig tilstede, og det tok ikke lang tid før justering av antrekk var nødvendig. I retning Mago gikk løypa jevnt oppover og det var fint å kunne ta en god lunsjpause med fiskesuppe og oppskåret brød etter at den verste stigningen var tilbakelagt. Turen ble planlagt med tanke på at det skulle gis litt innføring i vinterfriluftsliv. Tid til gode pauser og god mat var derfor prioritert.

Humøret i gruppa var upåklagelig, og enkelte sitater og utsagt ble både repetert og ledd av flere ganger. Situasjonen der det plutselig kom en hest gående, ble av flere årsaker veldig morsom, og blir nok husket som et latterlig høydepunkt av oss alle. Detaljene i dette tror jeg blir best, hvis du ber om en rekonstruksjon. Det lar seg ikke beskrive med ord. Det må oppleves!

Etter at dagens andre skiøkt var unnagjort var det tid for å finne en leirplass. Leirplassen ble etablert på en liten høyde med god tilgang på tørre furutrær som etter hvert ble til ved på bålet. Kvelden middag skulle i sin helhet lages på bålet, og kjøtt stekt i deig, rotgrønnsaker i folie og bakte poteter, ble etter hvert en fortreffelig hovedrett. Mat smaker veldig godt ute, spesielt når man har brukt mye krefter på å lage en stor bålgrop, sanket mye ved, og godt et godt stykke på ski.

Natta ble tørr og fin, både for de som lå ute, og for de som valgte å sove i telt. Her var der rom for å prøve noe nytt, og for noen var det en ny opplevelse å sove under åpen himmel.

Søndagens mål var Skar, men en rolig frokost med egg og bacon, og en lunsj på Gåslungen var viktige delmål på veien. Lunsjen ble av den enkle typen, men kan være et godt tips til varm lunsj på vintertur. Bland en halv pakke Meksikansk tomatsuppe, med en halv pakke potetmos og passelig med varmt vann fra termosen. Spe gjerne på med litt ferdig oppkuttet mårpølse eller liknende. Dette er en lett (i vekt) og god lunsj, som har mange varianter avhengig av suppetype og kjøttvariant.

Vi som turledere hadde en fin tur, og det tror vi dere andre også hadde – det både så og hørtes sånn ut 🙂

Takk for turen!